Withings Activité Steel: bez debat nejkrásnější fitness tracker má svoje ale

Různých fitness nárámků jsem už vyzkoušel opravdu hodně. Typicky je jednalo o nějaký pryžový náramek na ruce. U chytrých hodinek zase věštšinou převažuje sportovní design, a i když se najdou výjimky, klasickému vzhledu běžných hodinek se blíží málokdo. A na kombinaci smart funkcí a co nejvíc klasického vzhledu zamířila značka Withings se svými hodinkami Activité Steele. Jak se jim to povedlo?

Co v recenzi najdete?

Vzhled a konstrukce

Vzhled je u Withings Activité Steele klíčový. Pro milovníky minimalistického designu je to jasná volba. Kruhový a po stranách zaoblený ciferník krytý safírovým sklíčkem  a lesklé kovové tělo z nerez oceli s mírně skosenými hranami bez extravagance prostě sluší každému. Ciferník je pravda na první dojem maličký, má jen 36,3 milimetru. Ale časem si na to zvyknete.

V prodeji jsou verze s bílým i černým ciferníkem, mně přišla ta černá, která v kombinaci se sportovním páskem byla opravdu decentní.

withings-steel-activite_123312-min
Hodinky Withings Activité Stelele jsou krásné i se sportovním páskem

Samotný ciferník má vyznačené jako jednotlivém minuty, tak i hodiny. Značky jsou ale šedé a ve tmě je neuvidíte. Stejně tak ručičky jsou z kovu a v noci vám službu neprokáží. Tak je to ale u většiny klasických hodinek. Přesto mě párkrát napadlo, že drobná fosforeskující vrstva by hodinkám prospěla.

Ciferníky jsou ale na hodinkách dva. Ten klasický jsem už popsal. Ten druhý by připomněl nejspíš tachometr, i když se pohybuje obráceným směrem. Jde totiž o ukazatel plnění vašeho denního cíle v procentech. Nula až sto. Pokud přeplníte, ciferník pojede opět od nuly a že jde o druhé nebo třetí kolo z hodinek samotných nepoznáte.

Tip: podívejte se, jaké chytré hodinky vybrat.

Hodinky svou tloušťkou naznačují, že asi umějí více, než jen ukazovat čas. K tomu se dostaneme později.

Už jsem zmínil sportovní pásek. Na ruce drží dobře, ale občas jsem měl dojem, že stahuje až příliš a to nemám ruce kulturisty. Naštěstí nemusí zůstat jen u něj a lze jen zaměnit za elegantnějí kůži. U té si ale zase musíte dát pozor a hodiny sundávat třeba do sprchy, kterou jinak běžně snesou. Ony tedy hodinky co se týká vody snesou podstatně více, můžete se s nimi potápět až do hloubky 50 metrů.

Funkce

Kromě ukazatele času Withings Activité Steele obsahují klasický tracker. Sám váhám, jestli je řadit mezi chytré hodinky nebo fitness trackery. Ale protože hodinky nepracují s notifikacemi ani nepodporují jiné aplikace, jsem spíše pro tracker.

Ten ve Withings Activité Steele umí měřit počet kroků, sledovat průběh spánku a funguje jako budík. Tím se naprosto podobá Fitbitu a dalším. Pro většinu informací si ale musíte do aplikace.

Ke spojení s mobilem hodinky využívají úsporný Bluetooth ve verzi 4.0.

Tip: Tachometry na kolo a jejich nastavení

Aplikace

Aplikace pro správu a sběr dat je moc povedená. Design je na špičkové úrovni, jen pro méně zkušené uživatele může být matoucí jako vertikální, tak horizontální posunování informačních pásů. Právě to horizontální, které vás dostane třeba k nastavení budíku, není nijak naznačené a přijdete na ně náhodou jako já při takovém tom oťapávání.

A propos nastavení budíku! Tam se designer vyřádil trošku na úkor komfortu.

Nechybí ani herní prvky, kdy se stejně jako třeba u Fitbitu může porovnávat výkony s kamarády.

Do aplikace můžete ručně nebo měřením doplnit i následující údaje:

  • váha
  • aktivita
  • puls
  • krevní tlak
  • výživa

Na aplikační prostředí se můžete podívat v následující galerii.

Baterie

Díky tomu, že je tracker napájený z hodinkové baterie, pyšní se Withings Activité Steele na poměry fitness trackerů neuvěřitelnou výdrží až 8 měsíců. Baterii běžného typu CR2025 si sami můžete v hodinkách vyměnit díky příslušenství, které najdete v balení od výrobce.

Jak měří a budí?

Začnu tím lepší. Síla vibrací na buzení je dostačující, i když ne tak silná, jako třeba na Mibandu od Xiaomi. Navíc si lze nastavit i “intelignentní” buzení, které se pokusí rozpoznat mělký spánek v určité době před časem, kdy chcete opravdu být vzbuzeni.

Hodinky také samy poznají, jestli chodíte nebo třeba běžíte. U plavání je to ale slabší. Co mě výrazně zklamalo, je nějaká přesnost měření. O tom, že by trackery na ruce měřily hodně přesně se dá pochybovat a můžete si i přečíst, jak na tom známé trackery s přesností jsou. Ale odchylka při běhu, který jsem měřil i přes Endomondo, byla opravdu veliká. Odtud pramení ono “ale” v názvu článku.

Hodnocení

7 Naše hodnocení

Withings Activité Steele jednoznačně dominují v oblasti designu a výdrže, pokud se na ně budete dívat jako na fitness tracker. Ze světa hodinek si přináší skvělou vodotěsnost. Mrzí ale značně nepřesné měření. Za zapůjčení hodinek děkuji e-shopu CZC.cz.

Design
10
Výdrž na baterii
10
Přesnost měření
5
Aplikace
8.5
Budík
8.5
0
PRO
  • Design
  • Dobrý budík
  • Výdrž baterie
  • Není nutné nabíjet
  • Vodotěsnost do 50 metrů
PROTI
  • Hodně nepřesné měření

👉 Odebírejte náš RSS kanál. Jsme na X (Twitteru) i Facebooku.

Přidejte své zkušenosti do diskuze jako první!

Diskuze a zkušenosti

GeekLife.cz
Logo